23 oktober 2012

Renovering, lov och spurt mot betyg

Hej!

Snart har halva höstterminen passerat och det är dags för eleverna att ta fem dagars höstlov. Vi lärare arbetar tre dagar vecka 44 och tar sedan lov i två dagar. En del av våra elever kommer att vara på fritids under lovet och där lär det bli en hel del höstmysiga happenings som alltid.

Just nu pågår en renovering av taket till våra två idrottshallar. Förhoppningsvis blir det en uppfräschning som kommer att märkas såväl utifrån som inifrån. Vi har under hösten fått upp rullgardiner i klassrummet och snart är skolan återställd efter det omfattande takraset som ägde rum vårterminen 2010.

När vi återvänder efter höstlovet återstår sex veckor innan skolans elever år 6-9 får sina betyg. För niorna är det tredje terminen de bedöms, medan år 6-8 får bedömningen A-F för första gången. Om du vill läsa om betygskriterierna kan du göra det på Skolverkets hemsida, där du också kan ladda ner läroplanen Lgr11 som pdf-fil. Även för elever i de tidiga åldrarna kan det vara av intresse att sätta sin in i vilka kunskapskrav, värdegrunder och lärande som gäller för deras år.

Våra rådsarbeten i Demokratiprojektet bland år 6-9 börjar ta fart ordentligt. Det sprudlar av aktivitet i de olika råden och de frågor som eleverna anser vara av vikt att driva kommer att lyftas upp till den nybildade Elevstyrelsen. Mer information kommer senare i höst på denna blogg om det, och du som vårdnadshavare kan också tala med någon av lärarna i arbetslag Diamanten för att få veta mer. Missa inte heller möjligheten att möta rektor, pedagoger och andra vårdnadshavare när Håstensskolans Föräldraförening har möten. Nästa möte är den 27 november klockan 18.30.

Idrottsprofilen på skolan lockar till sig elever från andra skolor och under hösten har femtalet besök från elever på andra skolor gjorts med syfte att känna om vår skola är ett alternativ att byta över till. Givetvis är vi både stolta och glada över det goda rykte vår skola har, och att idrottsprofileringen lockar till sig "utomstående".

Ha ett bra lov, vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar